Bloemhof


Details

Adres
Bloemhof 1
9791LA Ten Boer
Groningen
Telefoonnummer
e-mail
info@zorggroepgroningen.nl
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Zorggroep Groningen

http://www.zorggroepgroningen.nl

Wat wij doen:
Bloemhof is een woon-, zorg- en behandelcentrum in Ten Boer. In ons moderne pand kunnen wij u een compleet pakket ouderenzorg aanbieden. Bloemhof staat letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving. Ons prachtige pand maakt onderdeel uit van de geheel vernieuwde dorpskern van Ten Boer. Alle buurtvoorzieningen, zoals de winkels, de markt en de bibliotheek, liggen op loopafstand.

Als het om gastvrijheid gaat, vindt u Bloemhof terug in de landelijke top 10 van verpleeg- en verzorgingshuizen! Onze gastvrijheidszorg dragen wij niet alleen uit naar de cliënten, maar ook naar de directe omgeving.

Het verzorgingshuis telt circa 80 appartementen. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een ruime badkamer. Rondom Bloemhof staan 75 aanleunwoningen, waarvan de meeste rechtstreeks zijn verbonden met het hoofdgebouw. Bloemhof biedt cliënten die bijvoorbeeld een operatie in een ziekenhuis hebben ondergaan, een Kortdurende Opname (maximaal 12 weken). Kenmerkend voor de nieuwbouw Lindenhof, die eind 2011 gerealiseerd is, is de kleinschalige zorgverlening. Cliënten wonen met zes personen in een woning, waarbij iedereen een eigen slaapkamer heeft. Aan cliënten die problemen met het geheugen krijgen, biedt Bloemhof zogenaamde 'meerzorg'.

De activiteitenbegeleiders organiseren samen met een groep enthousiaste vrijwilligers dagelijks diverse recreatieve, bewegings- en ontspanningsactiviteiten. Ook de buurtbewoners zijn daarbij welkom.

In Bloemhof is een vestiging van het Expertise Behandelcentrum Groningen. Het EBC is een onderdeel van Zorggroep Groningen. Op de vestigingen van Zorggroep Groningen behandelen onze artsen en therapeuten de cliënten die bij ons verblijven. De volgende disciplines zijn aan het EBC verbonden: artsen, diëtisten, doktersassistenten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, geestelijk verzorgers, laborant, logopedisten, maatschappelijk werkers, psychologen, psychomotorische therapeuten, specialist ouderengeneeskunde en de tandarts. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen en chronische aandoeningen en complexe zorgvragen, zoals artrose, diabetes, CVA, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, osteoporose en COPD. Het EBC is er echter ook voor met name oudere wijk- en dorpsbewoners. Zij kunnen gebruik maken van onze diensten op het gebied van diëtiek, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en psychologie.Voorzieningen:
Bibliotheek, Internetcafé, Pedicure, Zalenverhuur

Diensten:
Dagbehandeling, Persoonlijke verzorging

Zorgverleners:
Ergotherapeut

Specialisatie:
Jongeren

Aangesloten bij / Certificering:
ActiZ, Corona Wonen, HKZ, Gastvrijheidszorg met Sterren